fredag den 23. oktober 2009

Føljeton: Hyttetur med litteraterne - I

"Der er noget virkelig ulækkert over sådan en Arla-bil, når den kommer kørende lige bagved en ambulance." Udtalelsen falder i forbindelse med, at en bus fuld af litterater af hensyn til forskellige kropslige nødvendigheder må gøre et kort ophold på en Shell-tank i udkanten af Silkeborg. Det er søndag, det er september, og Kasernens læsere har hen over weekenden opholdt sig i en hytte nær de skove, marker og stjerner, der pryder det vestjyske ingenmandsland lidt syd-øst for Holstebro. Det slutter med Shell, og det starter med, at der er en tradition, der skal overholdes og om muligt overgås - med hidtil ukendte længder. Nuvel: løfter man i flok, så... vælter man i flok?

På trods af både at kunne prale af indbygget GPS-system, et vanvittigt flot fartøj i gult og rødt samt en generel velvilje overfor vores situation, kan chaufføren af en eller anden grund ikke finde vej. Det ordner sig efter en del polemik og telefonsamtaler med udlejer Poul Erik (for undertegnedes regning). Det bevirker til gengæld, at han som en slags passiv undskyldning må finde sig i, at vi undervejs benytter hans chauffør-mikrofon til ting og sager, som intet har med "professionel" transport at gøre. Turen døbes: The Baywatch Reunion 2009: It's 4Real This Time! er undervejs.

Vi ankommer, hytten ser lidt lille ud, jo jo, men Poul Erik har forsikret mig om, at det er lidt ligesom med billeder af hotelværelser, som ser gigantiske ud på billeder, men så i virkeligheden er ret små - i dette tilfælde bare omvendt. Det er faktisk også et godt sted, der er masser af grønsvær og hyggelige rum og tilmed en pejsestue med nogle gode bastante langborde og lysekrone som prikken over i'et. Sejt. Jeg befinder mig kort efter i en halvcirkel på noget græs, og lad det være sagt med det samme: faget litteraturhistorie må være født i en vidunderlig ascendant, for præcis som tilfældet var i fjor er årets hyttetur badet i sommerens uigenkaldeligt sidste, solvarme gevandter. Det drikkes der sambucha på (med eller uden ild), Fremtids-Ramses iklæder sig moustache, Marshal og morgenkåbe og åbner en dåsebajer på en måde, der spreder latter. Smøger. Glade mennesker. Flotte fyre af begge køn; så er der dømt Rohanna for alle jeres rigsdaler!



T B CNTND

1 kommentar:

Lasse Laks sagde ...

group closure og vandmelon.