lørdag den 13. december 2008

Kardemommeby, here we come


Nu har jeg levet i 21 år, og aldrig har nogen jul været så mager for mig som denne. Alligevel var fredag et sandt overflødighedshorn af julehygge. Dette er historien om en smuk aften i selskab med Bjallis.
Det hele starter med, at vi går en tur igennem Århus, city of such julemænd. Jeg byder Bjarke på pandekager, vi griner lidt af pensionister og shopper lidt gaver (til os selv).
Det er måske her, at vi får den fantatiske idé, at vi skal snyde os ind i Den Gua Gamla Byan, men vi må sande, at vagtmanden har andre planer med os. Fuck dig, mand, Marc kommer og stjæler din jakke, mens du sover. Heldigvis kender vi Øms. Øms er en ven vi har, der er udklædt gårdkarl i juletiden i Byan, og han får os allernådigst ind. Betalings-win.
Nu er vi i slaraffenland, er det første Bjarke siger, da vi entrerer. Vi går og hygger os i en duft der leder tankerne hen på blandingen hestepopo og kringle, og der er ingen tvivl om, at vi er lykkelige julefjolser for en stund. Vi køber et honninghjerte til deling, og som kringlekvinden bemærker: det er sødt.
Da vi så er på vej ud efter den gua gamla oplevelseswin, sker der noget vi sent vil glemme. Minsandten om vi ikke bliver tilbudt at komme gratis i teater af en gusten og gammel mand. Hvem siger nej til Holberg? Ikke æbledrenge. Vi er nemlig finkulturella. Gustna Olding, som vi vil kalde manden, foreslår, at vi sætter os på balkonen HELT til venstre, så er der åbenbart frit udsyn til skøn jomfru aka skuespiller med store bryster.
Da vi ankommer til teatret, opdager vi til vores store skuffelse, at han har sagt selvsamme til andre mandfolk, så vi må tage til takke med en plads like midt for. (Bemærk: På billedet kan man se lystig, tyk, midaldrende mand vildt optaget af brys-brys).
Stykket er intet mindre end fantastisk (vi mener det faktisk), vi er flade af grin over sætninger som: den gua gamla snaphana! Holberg er nu rangeret som mindst lige så heltet som Need For Speed Grundtvig.
Vi kan hermed skrive under på, at vi hungrer efter nye eventyr, og der går ikke mange sekunder fra da vi forlader Byan til at Bjarke og jeg simpelthen bliver enige om at lave en udflugt til Kardemommeby til sommer. Hvis du vil med, kan du bare lige ringe og høre hvordan vi gør.

1 kommentar:

Niels Ung sagde ...

Wow, det er fanme JUL det dér!