mandag den 4. august 2014

Ode til Per Fjelsten fra Perelly

Okay, nogen burde snart love at holde op med at reposte alt muligt forbrugercrap, fra alle mulige hestenets.


Anmeldelse af Tyrkisk Peber, fra slikleksikon.org:

http://slikleksikon.org/tyrkisk_peber
TYRKISK PEBER

Oprindeligt et dansk bolche opfundet af Per Fjelsten fra Perelly. Det blev senere overtaget af finske Fazer, som fik godt og grundigt ødelagt smagen.

Tyrkisk peber kan blandes med vodka til en drik, der drikkes i 2-4 centiliters shots. Denne blanding kaldes kærligt sorte svin, små grå eller hot shots.

Tyrkisk peber er hygroskopisk - dvs. at det har en overflade, der meget nemt optager vand fra sine omgivelser, dvs. luften. Det betyder at tyrkisk peber meget hurtigt bliver smattede (se: smamret), så snart posen er åbnet, og tyrkisk peber bør nydes ligeså hurtigt som en flaske god portvin. Tyrkisk peber ses derfor sjældent som bland-selv-slik.

Kan derfor med fordel opbevares i køleskab tæt lukket med elastik, så klistrer de ikke sammen.

Kaldes også gedepeber. Går nemlig godt i spænd med oste lavet på mælk fra geddyret. Overskrides holdbarhedsdatoen - er det blot nødvendigt at nævne ordet 'gedepeber', så vides der, hvad der snakkes om.
Til en orientering:

http://slikleksikon.org/smamret
SMAMRET

Grim